Polgár Szilárd

_____________________________

Kisgyermekként rajongtam a rajzfilmekért, nagy kedvencem volt A nagy ho-ho horgász, a Flintstone-család vagy éppen a Micimackó. Akkor persze még nem tudtam, hogy a felsorolt rajzfilmek mesehőseit Mikó István szinkronizálta.

A kiváló színész a vígjátékoktól a zenés színdarabokig korosztályoknak játszott, generációkat nevettetett meg. Talán a sors keze, hogy fiatal, kezdő újságíróként első színészinterjúim egyikén éppen Mikó Istvánnal beszélgethettem több, mint másfél évtizeddel ezelőtt.

Néhány napja aztán Mikó István újra városunkban lépett fel, így ismét interjút készítettem vele a pápai színház színpadán, A cigányprímás operett díszletei előtt. Mikó István ezúttal már hófehér, deres hajjal arról mesélt; nyugdíjas színészként érkezett Pápára. „Micimackó már nyugdíjas lenne?” – merengtem el kissé ironikusan magamban, miközben Mikó István bölcs mondatait jegyzeteltem. Á, dehogy, teljesen kizárt, hiszen hiába repült el az idő, Micimackó és Mikó is kortalan, örökké fiatal marad, legyünk akárhány évesek is.

Polgár Szilárd – Minden jog fenntartva! © Mediaworks Hungary